Sanja Perić: SPONTANOST – VENERIN NAJLEPŠI DAR

venera

Aleksandra Sanja Perić  bavi se astrologijom 16 godina. Pristup joj je holistički i integrativan – u svom radu spaja astrologiju, psihologiju, genetiku i uticaj socijalnih modela i trendova na pojedinca kao i na masu. Pored svakodnevnog rada sa klijentima, povremeno drži školu astrologije i predavanja. Dar za pisanje uspešno je iskoristila kao kanal za prenošenje znanja, podsticanje individualnog buđenja i menjanje starih obrazaca u pogledu nekih astroloških fenomena. Redovno objavljuje na svom matičnom sajtu sanjaperic.com.

U okviru festivala NOVE PERSPEKTIVE: Dar Ljubavi ~ Put Svetlosti, 1. novembra u 16.30h, Sanja Perić će održati predavanje na temu SPONTANOST – VENERIN NAJLEPŠI DAR.
Na predavanju ćete saznati o Veneri kroz arhetipove prikupljenih sadržaja. Čemu su nas učili, a šta nam se događa? Koliko je tradicija Balkana uticala na njen razvoj / sputavanje i kako prići programiranim uverenjima koje nosimo u horoskopu i reprogramirati ih?
Da li smo spontani? Kako se postaje spontan? Šta se dešava sa našom Venerom kada je ne živimo slobodno. Da li je ljubav lakoća ili trud? Venera kao okidač socijalnih interakcija. Ples, glas, smeh…

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će biti reči na predavanju. Preporuka je da ako ne znate, pre predavanja saznate gde vam se nalazi Venera, u kom znaku. Tako ćete moći i za sebe lično nešto da dobijete.

Sanja je odvojila vreme da odgovori na nekoliko pitanja za Centar Novih Perspektiva povodom predstojećeg festivalskog predavanja. Uživajte!

ljubav venere
Šta je za Vas ljubav?

Znate, jako dugo sam živela u uverenju da je ljubav trud. Ali nešto mi je uvek nedostajalo u toj definiciji. Nedostajala je lakoća. Jer, ljubav je lakoća. Da, i kada se trudimo – vrlo je važno da se trudimo sa lakoćom. Lakoća iskrenosti, lakoća dodira, potrebe da se od sebe da i potrebe da se od drugog traži. Lakoća da se naljutimo na partnera, da odreagujemo kao da je sasvim normalna stvar ta naša reakcija, i lakoća da se izvinimo ako preteramo, lakoća da partnera prihvatimo. Da ono što on kod sebe čak ne voli zavolimo. Da ono što mi kod sebe ne volimo dopustimo da neko vidi, prihvati i zavoli. Obično se baš tu nalazi magija.

Koliko je snažan uticaj Venere i kako se sa njom možemo sprijateljiti?

Venera je važna, zato se i pravi važna. A važna je jer ono čime ona vlada, čime rukovodi jeste fundament. To je eros. Nešto što se ne menja kroz epohe, nešto što je večna tema čovečanstva. Jupiter recimo iz epohe u epohu menja svoje ideologije, odnosno mi ih menjamo pa ga tako  možemo potpuno drugačijeg zateći pre par vekova (Inkvizicija na primer) ili danas (Liberalizam), dok je Venera moćna u tom smislu i to se po njoj vidi. Neka vrsta suverenosti kao da zna da je nećemo ostaviti na cedilu. Da mi – koji joj zapravo dajemo snagu i dalje ćemo ići za njom, pratiti je zaneseno, čekati na njene migove isto kao i pre stotinu godinu i više.

Što se prijateljstva sa Venerom tiče, ono počinje od sreće. Od pitanja – koliko dajemo sebi prostor, vreme, pravo na sreću.

Možemo li uticati na položaj planeta svojim ponašanjem i unaprediti kvalitet ljubavnih prilika?

Položaj planeta je već naše ponašanje. Tu se uticaj ne dešava, on se desio samo u jednom trenutku – to je trenutak našeg rođenja. Sve posle što sledi treba zato gledati na drugi način. To je sada sve u nama, i mi ne da možemo, već smo odgovorni da budemo svesni ko smo. Šta nas čini. Svesni svojih vrlina i snaga podjednako kao i svojih slabosti i mana. Tek tada je moguće njihovo dalje razvijanje, jer život sasvim sigurno tome i služi – evoluciji. Direktan i za sada jedini način da se gen prenese jeste životom, zar ne? Planete u horoskopu, uključujući naravno i Veneru, opisuju snagu tih gena – to je slika onoga što se već razvilo, bilo da je dobro ili ne. Na nama je da to prepoznamo i da mu priđemo pažljivo i sa ljubavlju.

planeta veneraKako će se Venera ophoditi prema čovečanstvu u toku 2016 godine?

Možda je za sada najbolje da se držimo toga da ćemo u 2016-tu ući sa optimizmom i entuzijazmom Venere u Strelcu, a ako uspemo da zadržimo tu njenu esenciju vere u ljubav, tu njenu iskrenu radost i slobodu da se voli otvoreno i ‘na veliko’ bez straha i sumnjičavih misli – možda će onda i cela godina dobiti mnogo bolju bazu za sve ostale Venerine tranzite. Uglavnom, svake godine ona prođe isti krug jer ima prilično skladno i harmonično kretanje, ali mi smo varijabile, mi se menjamo sa vremenom. Tako da to ne zavisi od nje, već uvek od nas.

Kakvo predavanje posetioci festivala mogu da očekuju?

Kao što rekoh, Venera naša nasušna je nepresušna, ali od svih tema koje zavodljivo pokreće ovog puta bih se najviše zadržala na lakoći i spontanosti. Na temi stida i samopouzdanja iz Venerinog ugla. Mi svi imamo negde Veneru zar ne? Međutim, jedni je slobodno žive, oživljavaju svaki put sve više, a drugi je čvrsto drže na uzici, pod kontrolom i u grču. Zato će neko ući u prostoriju prepunu ljudi sa širokim osmehom i otopliti tu atmosferu, otkraviti je i samim tim sebi učiniti uslugu a drugima prirediti gušt, dok će neko drugi u tu istu prostoriju ući tiho i stidljivo, ili neće ući. U poslednjem trenutku će se setiti da ima nešto važno da uradi i ostaće kod kuće.

 

 

 

Festival je otvoren za posetioce od 10 do 18h časova, a cena karte iznosi 200 dinara.

Mikser House EVENT link: https://www.facebook.com/events/1628535054067569/

Dar Ljubavi ~ Put Svetlosti!

Dobrodošli!

POGLEDAJTE NAREDNI DOGAĐAJ U ORGANIZACIJI CENTRA NOVIH PERSPEKTIVA

samani

 

Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *