SATNICA PROGRAMA – Fest “Slavimo život ~ Živimo snove”

feest

Centar Novih Perspektiva i Mikser House vas pozivaju na četvrti beogradski Fest Nove perspektive, koji će u nedelju, 24. januara od 11 – 20h, predstaviti bogat program.
Kao i do sada, posvećen je svesnom, zdravom i ispunjenom životu, koji se održava u prostoru Mikser House-a, u Savamaloj.Nakon izuzetno uspešnih prethodnih festivala održanih
u toku prošle godine, Centar Novih Perspektiva predstavlja još jedan inspirativan kreativan i holistički događaj, ovog puta sa porukom:
“Slavimo život ~ Živimo snove!”

 

SATNICA:

Predavanja:

12.00 – 13.00 – BUĐENJE UNUTRAŠNJIH POTENCIJALA 
pedja 1Peđa Filipović je prvi Wellness ambasador Srbije. Autor je velikog broja programa na polju kreiranja novih metoda masaže, među kojima je i Shi Thai tretman. Jedini je sertifikovani instruktor za Ai Chi metod harmonizacije uma duše i tela. Ističe se svojim zalaganjem za zdraviji život kroz negu tela. Osnovao je akademiju kako bi znanje i veštine koje je tokom dugog perioda sticao, nastavile da se prenose mlađim generacijama. Na predavanju će govoriti kako da probudite svoj unutrašnji potencijal kroz harmonizaciju sa svojom suštinom i kako kroz hedonizam da slavimo život.

 

14.00 – 15.00 – FENG SHUI – ISPUNJENIJI ŽIVOT

mima 1

Mima Miković je inostrano sertifikovani i akreditovani feng shui instruktor, kristaloterapeut i lifecoach, kao i japanski tradicionlni reiki healer. Šamanstvo je završila u Meksiku i Americi.Učenje feng shui je bazirala na drevnim kineskim feng shui školama i poseduje sertifikate od svetske asocijacije IFSA iz Singapura.Svoja znanja je nadgradila i sa zapadnim modernim učenjima o life coachingu, NLP, feng shuiju, kristalima i
ličnom prosperitetu u Americi, italiji i Engleskoj gde je sertifikovala diplome kod IPHM i dobila akreditaciju za predavanje i rad po celom svetu. Radi feng shui analize, life coaching, i kreirnje stila i profilisanje ličnosti i obučava druge da primenjuju u ličnom i poslovnom razvoju. Piše za mnoge poznate časopise, portale i blogove. Shvatanje Feng Shui-a definiše kao energiju koja apsolutno deluje  kroz balans i sinhronizaciju
kosmičkih pravila, planete Zemlje, prostora i ljudi.
Na predavanju će govoriti o životnoj, blistavoj jang energiji – energiji
univerzuma koja deluje u harmoniji sa vama i vašim okruženjem. Imaćete priliku da čujete KAKO pomoću Feng Shui nauke i raznovrsnih kristala stvoriti blagodetne životne vibracije ipovratiti svoje samopouzdanje i moć.

 

16.00 – 17.00 – UMETNOST ŽIVLJENJA
swami 1Swami Jyothirmayah (Svami Đotirmaja) je učitelj i poznati humanista iz Indije. Osnivač je “Art of living” (“Umetnost življenja”) fondacije. Tokom mnogo godina putovanja i predavanja slušale su ga stotine hiljada ljudi širom sveta. Svami Đotirmaja, među poklonicima, važi za osobu sa integrisanim znanjem zapadne i hrišćanske kulture u mudrosti istoka, sa mnogo godina iskustva i putovanja svetom, ohrabruje ljude za život baziran na ljudskim vrednostima i pozitivnom doprinosu zajednici. Organizacija “Umetnost življenja” radi u 150 zemalja. Članica je ekonomskog i socijalnog saveta Ujedinjenih nacija. Na ovom ekskluzivnom predavanju, govoriće o svojim iskustvima i preneti kako se praktikuje umetnost življenja.

 

18.00 – 19.00 – SPIRITUALNOST U UMETNOSTI

biljana 1Biljana Cincarević je slikarka i konceptualna umetnica koja svoje radove izlaže i na svetskim sajmovima. Predstavja deo međunarodne umetničke scene, prepoznata od stručne javnosti i tržišta. Izjašnjava se kao stanovnica sveta. Svojim aktivizmom na polju ljudskih i socijalnih prava je značajno doprinela novom licu Srbije. U slikarstvu se izražava u maniru modernog realizma, dok u svom konceptualnom radu uvodi spiritualnost u umetnost. Na predavanju, kao primer dobre prakse, govoriće kako se ‘vratila sebi’ i počela da živi svoje snove kroz spiritualnost.

 

 

Koncerti // Izložba // Performansi :

 

CELODNEVNA PRODAJNA IZLOŽBA / ART SPACE

mikrokosmosMiroslav Dukić AKA Mikrokosmos, je konceptualni umetnik i slikar koji je usavršio Batik slikarsku tehniku indonežanske kulturne tradicije. Crta i slika više od 10 godina.
Odlazeći na Nepal, praćen ‘osećajem bezuslovne ljubavi i podrške univerzuma’, dobija internacionalnu priliku za svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom “Ljubav”. Sledeću autorsku izložbu “Dreaming kosmos”, izlagao je na ostrvu Java, gde se u potpunosti posvetio Batik slikanju, čija je suština meditacija u procesu kreiranja vizija voskom . Vizije kroz proces prirodno dolaze iz snova i materijalizuju se spontano na javi. Kroz svoje radove prenosi priče iz ‘lucidnog sveta’ stvarnosti. Na festivalu će izložiti slike na platnu, konceptualno smeštene u prostoru, koje će se svojom čarolijom obraćati posetiocima vizuelno i energetski.

 

13.15 – 13.45 – RAINBOW KIDS / JOGA ZA DECU

Rainbow kidsMarija Milićević dugi niz godina vodi časove Vinyasa joge i joge za najmlađe. U Srbiji je jedina sertifikovana instruktorka joge “Ranbow kids” metode, namenjenoj deci od 4 do 11 godina.
Programom prilagođava tehnike joga položaja i vežbe disanja uzrastu dece, koja kroz priče i igru vežbaju jogu na zabavan i kreativan način, što će i prikazati na festivalu.

 

 

 

15.15 – 15.30 – HARFA
harfaRita Palinkas ima samo 9 godina, a zvuci harfe koje nam prenosi direktno iz srca, neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ide u Osnovnu školu “Jozef Attila” Svira klavir u Muzičkoj školi “Stevan Hristić”.
Harfu uči od septembra 2015. kod prof. Željke Milošević.

Jogom je počela da se bavi pre 2 godine, što joj je pomoglo da otvori svoj um i srce melodijama univerzuma.

Na ovom mini koncertu ćete imati prilike da čujete čarobne tonove harfe koje stvara sam anđeo, mlada Rita Palinakas.

 

 

 

 

15.30 – 15.45  – YIN ~  YANG EXPERIENCE

Valentina ŠljivićValentina Šljivić je Tai Chi i Qi Gong instruktor, koja je osvojila tri srebrne medalje na evropskom prvenstvu u Parizu i bronzanu medalju na internacionalnom takmičenju u Budimpešti.
Bavi se izučavanjem meditativnih borilačkih istočnjačkih veština, tradicionalnih i alternativnih načina rehabilitacije, kao i psihofizičkim razvojem čoveka i uticajem životne sredine na
mlade.

Performans kojim će se predstaviti je spoj mudrosti, iskustva i poznavanja veština kroz plesni pokret uz tradicionalni instrument erhu.

 

 

 

17.15 – 17.35 – SITAR
SitarNenad Vještica Khan će svirati jedan od najmelodičnijih instrumenata na svetu – sitar. Khan je izuzetno talentovan muzičar, studirao je Hindustani klasičnu muziku na Al-Hamra Muzičkoj akademiji Lahore.
Nosilac je prestižne nagrade Ustad Sharif Khan koju je osvojio na “Lahore Arts Council’s” festivalu u Pakistanu.

Nakon svetskih koncerata imaćemo retku priliku da uživamo u njegovom fantastičnom nastupu i u Beogradu.

 

 

17.35 – 18.00 – INDIJSKI TRADICIONALNI PLES

SatyaVioleta Venu Rati Satya – na sanskritu, Satya znači Uzvišena Istina. Satya je Istina koja oplemenjuje, pruža uzore. Ona inspiriše pojedince u društvu. Ona je svetlo koje osvjetljava čovekov put do božanskog.
Instruktor je klasičnog indijskog plesa Bharatanatyama koji je usavršila u cenjenoj školi u New Delhiju – Triveni Kala Sangam. Fasciniraće vas njena energija i ekskluzivna, premijerna koreografija.
Biće to inspirativna ‘Terapija plesom’ kakvu do sada niste imali prilike da doživite!
 

 

 

 

 

19.00 – 19.30 – MUZIKOTERAPIJA // MUZIKA SFERA
Muzika sferaMuzika Sfera: Tatjana Karanov: vokal, Branko Isaković: gitara, Aleksandar Radojčić Šojka: perkusije.
Muzikoterapija, kao posebna terapeutska veština, danas sasvim jasno definiše uticaj muzike na čovekovu svest i podsvest.

Uz uživo izvđenje muzike, ‘aktivnim slušanjem’ posebno kreiranih harmonija, posetioci festivala imaće priliku da pokrenu kod sebe neke ‘uspavane’ delove svoje unutrašnje ‘životne muzike’.

 

 

 

 

Festival je otvoren za posetioce od 11 do 20 časova, a cena karte iznosi 200 dinara.

Mikser House EVENT link: https://www.facebook.com/events/1201093683239319/

Festival je zvanično pet friendly (dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima).

Sve dodatne informacije možete dobiti na info@noveperspektive.com
Kontakt telefon: +381638630547

“Slavimo život ~ Živimo snove”

Dobro došli!

Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *