IV FEST NOVE PERSPEKTIVE: “Slavimo život ~ Živimo snove!” – PROGRAM

cover

Centar Novih Perspektiva i Mikser House vas pozivaju na četvrti beogradski FEST NOVE PERSPEKTIVE, koji će u nedelju, 24. januara od 11 – 20h, predstaviti bogat program posvećen svesnom, zdravom i ispunjenom životu.
Nakon izuzetno uspešnih prethodnih festivala održanih u toku prošle godine, Centar Novih Perspektiva predstavlja još jedan inspirativan kreativan i holistički događaj, ovog puta sa porukom:
Slavimo život ~ Živimo snove!

Fest Nove perspektive će na jednom mestu okupiti ljude koji svojim znanjem, radom, uslugama i proizvodima doprinose zdravijim, svesnijim i kvalitetnijim stilovima života.
Učesnici programa biće stručni predavači iz zemlje i inostranstva, koji svojim delovanjem promovišu profesionalni i društveni razvoj u harmoniji sa prirodom.

Koncept festivala obuhvatiće:

 • Celodnevna predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti samorazvoja, zdravog načina življenja, motivacije, energetskog rada, duhovnosti i primenjene psihologije;
 • Izlagački deo sa proizvodima i uslugama koji se zasnivaju na zdravom i holističkom pristupu životu;
 • Koncerti: harfa, sitar i drugi meditativni instrumenti;
 • Performansi na bini: predstavljanje veština za očuvanje i unapređenje zdravlja.

 

Predavači i predavanja:

 

biljana 1Biljana Cincarević je slikarka i konceptualna umetnica koja svoje radove izlaže i na svetskim sajmovima. Predstavja deo međunarodne umetničke scene, prepoznata od stručne javnosti i tržišta.
Izjašnjava se kao stanovnica sveta. Svojim aktivizmom na polju ljudskih i socijalnih prava je značajno doprinela novom licu Srbije. U slikarstvu se izražava u maniru modernog realizma, dok u svom konceptualnom radu uvodi spiritualnost u umetnost. Na predavanju, kao primer dobre prakse, govoriće kako se ‘vratila sebi’ i počela da živi svoje snove kroz spiritualnost. Specijalni gosti na predavanju, energoterapeuti: Vladimir Radišić i Stevan Momčilović.

 
pedja 1Peđa Fiipović je prvi Wellness ambasador Srbije. Autor je velikog broja programa na polju kreiranja novih metoda masaže, među kojima je i Shi Thai tretman. Jedini je sertifikovani instruktor za Ai Chi
metod harmonizacije uma duše i tela. Ističe se svojim zalaganjem za zdraviji život kroz negu tela. Osnovao je akademiju kako bi znanje i veštine koje je tokom dugog perioda sticao,
nastavile da se prenose mlađim generacijama. Na predavanju će govoriti kako da probudite svoj unutrašnji potencijal i kroz hedonizam slavite život.

 

swami 1Swami Jyothirmayah (Svami Đotirmaja) je učitelj i poznati humanista iz Indije. Osnivač je “Art of living” (“Umetnost življenja”) fondacije. Tokom mnogo godina putovanja i predavanja
slušale su ga stotine hiljada ljudi širom sveta. Svami Đotirmaja, među poklonicima, važi za osobu sa integrisanim znanjem zapadne i hrišćanske kulture u mudrosti istoka, sa mnogo godina iskustva i putovanja svetom, ohrabruje ljude za život baziran na ljudskim vrednostima i pozitivnom doprinosu zajednici. Organizacija “Umetnost življenja” radi u 150 zemalja.
Članica je ekonomskog i socijalnog saveta Ujedinjenih nacija. Na ovom ekskluzivnom predavanju, govoriće o svojim iskustvima i preneti kako se praktikuje umetnost življenja.

 

mima 1Mima Miković je inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui instruktor, kristaloterapeut i lifecoach, kao i japanski tradicionlni reiki healer. Šamanstvo je završila u Meksiku i Americi.Učenje feng shui je bazirala na drevnim kineskim feng shui školama i poseduje sertifikate od svetske asocijacije IFSA iz Singapura.  Svoja znanja je nadgradila i sa zapadnim modernim učenjima o life coachingu, NLP, feng shuiju, kristalima i ličnom prosperitetu u Americi, italiji i Engleskoj gde je sertifikovala diplome kod IPHM i dobila akreditaciju za predavanje i rad po celom svetu. Radi feng shui analize, life coaching, i kreirnje stila i profilisanje ličnosti i obučava druge da primenjuju u ličnom i poslovnom razvoju. Piše za mnoge poznate časopise, portale i blogove.Shvatanje Feng Shui-a definiše kao energiju koja apsolutno deluje  kroz balans i sinhronizaciju kosmičkih pravila, planete Zemlje, prostora i ljudi. Na predavanju će govoriti o životnoj, blistavoj jang energiji – energiji univerzuma koja deluje u harmoniji sa vama i vašim okruženjem. Imaćete priliku da čujete KAKO pomoću Feng Shui nauke i raznovrsnih kristala stvoriti blagodetne životne vibracije i povratiti svoje samopouzdanje i moć.

 

 

 

Koncerti, izložba i performansi:

 

Art space // izložba:
mikrokosmosMiroslav Dukić AKA Mikrokosmos, je konceptualni umetnik i slikar koji je usavršio Batik slikarsku tehniku indonežanske kulturne tradicije. Crta i slika više od 10 godina.
Razvijao je svoj talenat kao vrlo mlad i sa E++ ekipom pionirski su iscrtavali grafitima Beograd, a zatim i Crnu Goru. Prelazeći sa zidova na platno, prepoznat je i podržan od kulturne umetničke javnosti i u regionu. Odlazeći dalje na Nepal, praćen ‘osećajem bezuslovne ljubavi i podrške univerzuma’, dobija internacionalnu priliku za svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom “Ljubav”. Sledeću autorsku izložbu “Dreaming kosmos”, izlagao je na ostrvu Java, gde se u potpunosti posvetio Batik slikanju, čija je suština meditacija u procesu kreiranja vizija voskom . Vizije kroz proces prirodno dolaze iz snova i materijalizuju se spontano na javi. Kroz svoje radove prenosi priče iz ‘lucidnog sveta’ stvarnosti. Na festivalu će izložiti slike na platnu, konceptualno smeštene u prostoru, koje će se svojom čarolijom obraćati posetiocima vizuelno i energetski.

 

Mini koncert // Sitar:
SitarNenad Vještica Khan će svirati jedan od najmelodičnijih instrumenata na svetu – sitar. Khan je izuzetno talentovan muzičar, studirao je Hindustani klasičnu muziku na Al-Hamra Muzičkoj akademiji Lahore.
Nosilac je prestižne nagrade Ustad Sharif Khan koju je osvojio na “Lahore Arts Council’s” festivalu u Pakistanu.

Nakon svetskih koncerata imaćemo retku priliku da uživamo u njegovom fantastičnom nastupu i u Beogradu.

photo by: El Gvojos

 

Mini koncert // Harfa:
harfa

Rita Palinkas ima samo 9 godina, a zvuci harfe koje nam prenosi direktno iz srca,
neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ide u Osnovnu školu “Jozef Attila”. Svira klavir u
Muzičkoj školi “Stevan Hristić”.
Harfu uči od septembra 2015. kod prof. Željke Milošević.
Jogom je počela da se bavi pre 2 godine, što joj je pomoglo da otvori svoj um
i srce melodijama univerzuma.

 

 

 

 

 

Indijski tradicionalni ples:
Satya

Violeta Venu Rati Satya – Na sanskritu, Satya znači Uzvišena Istina. Satya je Istina koja oplemenjuje, pruža uzore. Ona inspiriše pojedince u društvu. Ona je svetlo koje osvjetljava čovekov put do božanskog.
Instruktor je klasičnog indijskog plesa Bharatanatyama koji je usavršila u cenjenoj školi u New Delhiju – Triveni Kala Sangam. Fasciniraće vas njena energija i ekskluzivna, premijerna koreografija.
Biće to inspirativna ‘Terapija plesom’ kakvu do sada niste imali prilike da doživite!

 

 

 

 

 

Muzikoterapija //Muzika sfera:
Muzika sferaMuzika Sfera: Tatjana Karanov: vokal, Branko Isaković: gitara, Aleksandar Radojčić Šojka: perkusije.
Muzikoterapija, kao posebna terapeutska veština, danas sasvim jasno definiše uticaj muzike na čovekovu svest i podsvest. Uz uživo izvđenje muzike, ‘aktivnim slušanjem’ posebno kreiranih harmonija, posetioci festivala imaće priliku da pokrenu kod sebe neke ‘uspavane’ delove svoje unutrašnje ‘životne muzike’.

 

 

Performans // Yin ~ Yang expirience:

Valentina ŠljivićValentina Šljivić je Tajiquan i Qi Gong instruktor, koja je osvojila tri srebrne medalje na evropskom prvenstvu u Parizu i bronzanu medalju na internacionalnom takmičenju u Budimpešti.
Bavi se izučavanjem meditativnih borilačkih istočnjačkih veština, tradicionalnih i alternativnih načina rehabilitacije, kao i psihofizičkim razvojem čoveka i uticajem životne sredine na
mlade.

Performans kojim će se predstaviti je spoj mudrosti, iskustva i poznavanja veština kroz plesni pokret uz tradicionalni instrument erhu.

 

 

 

Rainbow kids // Joga za decu:
Rainbow kidsMarija Milićević dugi niz godina vodi časove Vinyasa joge i joge za najmlađe. U Srbiji je jedina sertifikovana instruktorka joge “Ranbow kids” metode, namenjenoj deci od 4 do 11 godina.
Programom prilagođava tehnike joga položaja i vežbe disanja uzrastu dece, koja kroz priče i igru vežbaju jogu na zabavan i kreativan način, što će i prikazati na festivalu.

 

 

 

 

I ovaj put je prijatelj festivala fondacija za pomoć najmlađima, Podrži Život.


fondacijaPošaljite SMS na 5757 i donirajte 100 dinara našoj deci! Na festivalu će svi posetioci moći, po želji, na štandu fondacije da doniraju novac kupovinom majce ili slanjem poruke.

 

NAPOMENA: Satnica programa biće uskoro objavljena.

 

//PRIJAVA ZA IZLAGANJE NA FESTU //
Za izlagački prostor mogu se prijaviti svi koji imaju proizvode ili usluge, koje se uklapaju u koncept i misiju festivala, koji promoviše zdrav i holistički pristup životu u harmoniji sa prirodom.
Mind // Body // Spirit // Organic // Eco //

*Prijava treba da sadrži: ime i prezime izlagača, naziv studija, brenda ili (linije) proizvoda uz prateći kratak opis i kontakt telefon, e-mail, web adresu (ukoliko postoji).
Mikser House će svim izlagačima obezbediti pulteve prosečnih dimenzija 1,2 x 1,2m.

Prijave poslati na mail adresu fest@noveperspektive.com
Kontakt telefon: +381638630547

Festival je otvoren za posetioce od 11 do 20 časova, a cena karte iznosi 200 dinara.

Mikser House EVENT link:  https://www.facebook.com/events/1201093683239319/
Festival je zvanično kids friendly (kutak za decu).
Festival je zvanično pet friendly (dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima).

“Slavimo život ~ Živimo snove”

Dobro došli!

Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

2 Komentara

 1. Nataša Viola Balinović je rekao:

  Biću sretna da Vas sve opet vidim.
  Donosim svoje Mandale
  Pozdrav svima❤

  • admin je rekao:

   Hvala na prepoznavanju :)

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *