KUNDALINI JOGA KRIJA ZA OTKLJUČAVANJE SRCA na festivalu Novih Perspektiva

kundalini jogiji

Kundalini joga je disciplina koja objedinjuje snagu svesnosti i potencijala čoveka. To je deo radža joge. Nekada je nazivana naukom zmijske snage, Kundalini šakti. U simbolici istoka zmija  predstavlja energiju, suštinu, osvešćenost, obnavljanje i igru duha. Časovi Kundalini joge su dinamični spoj asana, pranajama, mantri, muzike i meditacije. Na njima učite kako da dostignete umetnost relaksacije, samoisceljenja i duhovnog rasta. Balansiranje tela i uma vas vodi ka spoznaji kristalne čistoće vaše duše. Da biste to dostigli ne morate imati nikakvih prethodnih iskustava u jogi.
U Kundalini jogi je najvažnije vaše iskustvo, ono što ste vi osetili i doživeli. Ono ide pravo u vaše srce. I nikakve reči to ne mogu zameniti.

Kundalini joga je drevna nauka o otvaranju ljudskih potencijala stara više od 5000 godina. To je jedan od najbržih načina za transformaciju tela, uma i duha.

Ovo je je joga za savremenog čoveka. Ona daje maksimalne rezultate za minimalno vreme. Da biste se bavili Kundalini jogom ne morate biti mnogo gipki, ne morate da menjate svoja verovanja. Joga nije religija, joga je realna nauka koja otkriva vaše prave, istinske potencijale.
Kundalini joga vam može pomoći u ostvarivanju vaše želje da popravite svoj život, da uspešno razrešite svoje probleme, velike ili male. Pomoći će vam u ostvarivanju vaše želje da budete srećni!

joga mudraPraksa i koristi od Kundalini joge
Kundalini jogu čine dobro odabrane statičke poze (asane), dinamični pokreti, vežbe disanja, meditacije, pevanje mantri. Redovno praktikovanje balansira endokrini sistem, jača nervni sistem i pomaže vam da otkrijete vaše beskonačne stvaralačke sposobnosti. Daje vam dodatnu unutrašnju snagu i pomaže da otklonite posledice stresa. Kundalini joga vam daje mogućnost da iskoristite energiju uma i emocija, pomaže da kontrolišete sebe, svoje misli i osećanja. Pomaže u oslobađanju od strahova, loših navika.

Popularnost Kundalini joge
U poslednjih nekoliko godina Kundalini joga je doživela pravu ekspanziju u celom svetu. Promovišu je i rade velike svetske zvezde kao što su Madona, Gvinet Peltrou, Dženifer Eniston, Sindi Kraford, Dejvid Duhovni, Orlando Blum, Riz Viterspun, Miranda Ker, Rasel Brend, Kortni Lav, Melani Grifit, Sting, Opra… I to nije potpuni spisak zvezda koje svojim primerom propagiraju Kundalini jogu.
Ova tehnika je veoma brzo prihvaćena i munjevito se raširila po celom svetu. Danas milioni ljudi mogu na sebi da osete rezultate njenog praktikovanja.

Yogi Bhajan – Master Kundalini joge
Yogi Bhajan je narušio drevnu tradiciju tajnosti Kundalini joge i počeo je javno da obučava ljude 1969. godine u Americi. Do tada je Kundalini joga bila sveta nauka obavijena tajnom i predavala se samo usmenim putem od učitelja odabranom učeniku. On je doneo Kundalini jogu na Zapad jer je znao da ona daje realno iskustvo prepoznavanja Boga unutar sebe i pomaže u izlečenju mnogih problema u životu – emocionalnih, psihičkih, fizičkih. Yogi Bhajan je posvetio svoj život demokratizaciji duhovnosti i držao je predavanja svima koji su želeli da slušaju i praktikuju.

“Čovek ima pravo da menja svoju sudbinu i svaki čovek može da je promeni. Mi svoj život možemo promeniti tako da on bude iznad svih naših maštanja, iznad svih naših očekivanja, ali mi jednostavno ne verujemo u to. Šta mi uopšte radimo na planeti Zemlji? Mi smo ovde da bismo spoznali sebe i to je sve. Tako je to.”~ Yogi Bhajan

 

U okviru festivala NOVE PERSPEKTIVE: Dar Ljubavi ~ Put Svetlosti, Danica Cvetković i Pavandžot Singh održaće predavanje i praktičnu prezentaciju Kundalini joga krije za otključavanje srca.

Pavandžot SinghPavandžot Singh ( Pavel Žirnovski ) je KRI sertifikovani učitelj Kundalini joge. Završio je međunarodni program za obuku učitelja Instituta za Istraživanje Kundalini škole Amrit Nam Sarovar, kojom rukovodi Karta Singh.
Prošao je dodatnu obuku kroz razne treninge i seminare kao što su sertificirani trening “SuperHealth®: Kundalini joga kao pomoć u oslobađanju od loših navika i zavisnosti”, program za učitelje Kundalini joge “Praktična primena tehnike Sat Nam Rasajan na časovima Kundalini joge” sa Sat Mitar Kaur.

U Rusiji je učestvovao u mnogim seminarima i časovima učitelja iz celog sveta: seminar joge zvuka sa Mirabai Seiba “Srce lečenja”, seminar sa Haridživanom Singh Khalsa “Oslobađanje od negativnih sećanja”, seminar sa Amandip Singhom “Meditacija Zlatnog Hrama za isceljenje”, seminar sa timom učitelja škole Amrit Nam Sarovar “Buđenje Duha”, i mnogim drugim seminarima sa Karta Singhom, Tarn Taran Singhom, Šiv Čaranom Singhom, Dharm Singhom, Sat Hari Singhom i Aleksandrom Kulikovim.

Poslednje tri godine je bio deo tima učiteljskog treninga Gurmukh Kaur Khalsa (Golden Bridge – Los Angeles) u Rišikešu, Indija, a 2014 organizovao Trening za učitelje Kundalini joge u Rusiji. Organizator medjunarodnog festivala Kundalini joge u Moskvi. U Beogradu živi i radi sa svojom porodicom od prošle godine.

 

Danica CvetkovicDanica Cvetković je KRI sertifikovani učitelj Kundalini joge (Kundalini Research Institute, USA), završila je KRI Teacher Treaning u Rishikeshu, u Indiji, kod jedne od najvećih učitelja Kundalini joge današnjice, Gurmukh Kaur Khalsa (Golden Bridge Yoga, Los Angeles). Završila je dva modula drugog nivoa i jedan modul trećeg nivoa obuke za KY učitelja tokom poslednje dve godine isto u Indiji. Radila kao pomoćnik učiteljice Gurmukh, na kursu za učitelje Kundalini joge u Rusiji i u Indiji u učiteljskom timu.

Učesnik je brojnih seminara Kundalini joge u Rusiji, Francuskoj, Italiji i Indiji tokom poslednjih godina kod Haridzivana, Maye Fiennes, Gurmukh i Gurushabada, završila prvi deo obuke za iskustvo lečenja preko Kundalini joge Sat Nam Rasayan kod velikog učitelja Guru Deva u Peruđi u Italiji.

 

Na pitanje “Šta je ljubav?”, Danica i Pavandžot i odgovaraju:

 

Kada vi osećate odsustvo Ja unutar sebe i kada možete da vibrirate za nekoga tada ste ispunjeni ljubavlju. Ljubav je najviše stanje individualne svesti. To je osećanje tolike potpune lepote da ne postoje reči koje to mogu objasniti i naša nesposobnost da objasnimo samo nam govori o tome da je to ekstaza. A ako vi možete rečima opisati ekstazu onda to i nije ekstaza.

Ljubav je snaga koja stoji iza postojanja jer je ljubav totalnost postojanja. Ljubav nije poslovni dogovor. „ Ja ću ti doneti cveće a ti ćeš me poljubiti“.

Ljubav nije roba. Za ljubav ne treba odobrenje ni ocena. Stanje ljubavi je van toga. Žrtvovanje je početak svake ljubavi. Morate žrtvovati svoje Ja. Ljubav je doživljavanje odsustva Ja unutar samog sebe. I zato je ljubav Bog. Niko ne može objasniti ljubav jer ljubav je ekstaza. Ljubav je suština večne predanosti. Ljubav se nikada ne menja. Ako se ljubav promenila onda to nije ljubav.

Ljubav je najbezopasnije mesto u čoveku. Ljubav je veoma siguran, veoma moćan lek. Ljubav ne boli. Ljubav nije mala. Ljubav je beskonačna. Ljubav ne zna za argumente. Ona je izvan granica. Ljubav je stanje uverenosti i spokojstva.

Kada vi sumnjate u sebe, vi ne volite a kada ne volite onda i ne živite.

Bez ljubavi nema Boga. Bez ljubavi nema Duha. Bez ljubavi nema prosperiteta. Bez ljubavi nema iskrenosti, Bez ljubavi nema sreće. Ljubav je ključ ka svemu što predstavlja vas i spolja i iznutra. Ljubav je totalno stanje tolerantnog uma. Totalna tolerantnost je ljubav. Ljubav nema granice. Kada ona ima granice onda to i nije ljubav. Ljubav je suština večne predanosti. Ljubav se nikada ne menja.

 

kundalini joga
Dođite i dopustite sebi da vidite sijanje vaše duše, da isključite um i da otvorite vaše srce. Dozvolite sebi da dajete i da primate ljubav. Ništa na ovom svetu neće imati potpunog smisla dok vi ne upoznate sebe.

Na festivalu NOVE PERSPEKTIVE: Dar Ljubavi ~ Put Svetlosti, Danica Cvetković i Pavandžot Singh će 1. novembra u 12:30h svim posetiocima pružiti priliku da probaju Kundalini joga kriju za otključavanje srca.

 

Dođite da širimo LJUBAV!

 

 

Festival je otvoren za posetioce od 10 do 18h časova, a cena karte iznosi 200 dinara.

Mikser House EVENT link: https://www.facebook.com/events/1628535054067569/

Dar Ljubavi ~ Put Svetlosti!

Dobrodošli!

POGLEDAJTE NAREDNI DOGAĐAJ U ORGANIZACIJI CENTRA NOVIH PERSPEKTIVA

samani

Tagovi : 
Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *