Unutrašnja sloboda i egoistične iluzije na putu do Istine

ljubav

Rasprostranjena činjenica je da živimo u vremenu u kome je skoro sve postavljeno pogrešno.
Svako sve zna, svako  iznosi svoj stav, apsolutno ubeđen u ispravnost. Neprihvatljivo je da se sve stalno menja. Odbija se saznanje da se stvari mogu posmatrati iz više uglova. Obeshrabruju se oni koji se odluče na razvoj i uspeh. Istina se prilagođava isključivo trenutnim okolnostima. Argumente niko ne želi da sluša. Lične nesigurnosti prikrivaju se manipulacijama. Strahovi bojkotuju prosperitet. Stvara se lažni identitet. Plan je da se preživi dan. Ideja je da se drugi cimaju, a praznina odzvanja neispunjenim automatizovanim životima.

Egoizam je do te mere porastao da se na izvoru informacija, u stvari pada u nepregledno neznanje. Predvode niske strasti. Sebičnost otima, dani se više ne broje, zahvalnost je postala misaona imenica, a površni sadržaj krajnji domet. Životarenje kao šibicarenje, caruje i gordosti se raduje.

keep goingZašto?  Naše, a ni jedno drugo društvo ne želi da postanemo mudri. Buđenje iz sna i prihvatanje svog života će vas promeniti kao najdivniji blagosolov, tako kako vaše okruženje ne želi. Ne ide im u korist da odbacite sve što ste naučili do sada i krenete ispočetka. To se posmatra gotovo kao pobuna. Jer sa mudrošću dolazi i autentična sloboda. Počinjete da gledate stvari takve kakve jesu. Ne pronalazi se više smisao u materijalnim stvarima, okrećete se sebi i stvarnim potrebama. Oni to ne žele. Počinjete da uviđate da silne diplome i posao, koji na kraju uglavnom ne volite, nije vaš izbor. Da sve što ste u prvom delu života radili, radili ste jer vam je neko to tako rekao ili niste znali za bolje.

Roditelji, škola, sistem… možda ste ispunili sva njihova očekivanja, ali ako ste makar na trenutak pomislili  da nešto nedostaje, tog trenutka… praznina u vama postaje sve glasnija.

Ako čujete unutrašnju prazninu, otvorili ste vrata za istinu. Istina će uvek naći svoj put!
Svi imamo izbor. Izbor je ono što je najdragocenije u svakom trenutku. Za izbor je potrebna hrabrost. Za hrabrost je potrebno ne pristati na zonu komfora ili prividni kompromis. Ne pristajati na ono što vređa inteligenciju.

Za izbor je potreban integritet. Integritet stvara pravi Identitet. Izbor predstavlja posmatranje, izbor hrabri analizu, analiza hrabri argumente, argumenti hrabre istinu… istina nalazi svoj put.
Kada prođete kroz uvid, počinje proces!
opcije
Proces je spor i sadrži mnogo iskušenja. Odricanja. Suočavanja. Traženja. Plakanja. Samovanja. Nepripadanja. Odbacivanja. Odbijanja. Neprihvatanja… To je istina koja u početku traži svoj put.
Nije joj lako da prođe kroz guste, stečene otpore, naučene obrasce samoobmane i maglovite predele neizvesnosti. Strah pokušava da je parališe, brige da je okupiraju, ego da je razuveri, komfor da je slaže…  Onog trenutka kada se napravi taj hrabri izbor da se živi u istini tada ste doneli odluku.
Odluka će voditi istinu uprkos svim preprekama. Istina zna koliko je vredna unutrašnja sloboda.

Krenite tim putem samo ako ste zaista apsolutno sigurni da možete ceo put da pređete, inače nemojte ni da pokušavate. Jer posledice vrebaju da vas  ismevaju.

experimentKako da budete sigurni?

Verujte u svoj potencijal!  Vera je svetlo istini na putu.
Kada se iz mraka tiho pojavi, velika gospođa Sumnja,  biće vam najpotrebnija podrška. Postoje različiti načini za pomoć na putu, možete ih istražiti, ali jedini pravi znakovi, koji će vas sigurno voditi u smeru kojim ste krenuli ste vi i samo vi. Osluškujte sebe, to se vežba u tišini i vremenom ćete čuti svoje Više Ja kako vam se sa ljubavlju obraća.
Ljubav počinje u Vama!

Svet je takav kakav jeste. Podrška je danas retka i teško se pronalazi. Zato je morate pronaći prvo u sebi. Ko vas može podržati bolje od vas samih? Ko više od vas, može verovati u vas? Ko vas može više voleti ako sami u sebe ne verujete?

Saznanja će vam otvoriti unutrašnju slobodu. Sloboda će vas voditi novim iskustvima. Iskustva će vas voditi praštanju, zbližićete se sa saosećanjem i empatija vam više neće biti strana. Kada se oslobodite i počnete život u istini, otkrićete da rastete kao „novo dete“.
Ono što sa ličnim iskustvom i  sigurnošću mogu da tvrdim, jeste da vredi proći putem istine i osloboditi se pogrešnih uverenja i okolnosti, ma koliko da je bolan proces.

Otvoriće vam se novi pogledi, rodiće se divne kreativne ideje, radićete ono što volite, privlačićete slične ljude i srce će vam postati ispunjenije. Život radosniji, a novi pravci izazovniji.

Svoje ćete iskustvo nesebično deliti, želeći svima da primerom pružite priliku da uvide da je moguće. Bićete bolji ljudi, ali paralelna istina je i to da vas neće mnogi voleti zbog toga, vaše svetlo zaslepljivaće njihove laži. Neće razumeti jezik kojim govorite. Pokušavaće da vas vrate gde ste bili. Nikako neće priznati da ste ’uspeli’ jer ne žele da ste „bolji od njih“. Doživećete čak i vređanje.

carli caplinSvejedno volećete ih.
Razlika u vašem poimanju stvarnosti biće drugačija. To je suština puta!
Razumećete da vi nemate ništa s tim, da su to tuđi procesi čišćenja i više ništa nećete shvatati lično. Jer ko može da vam uzme vašu hrabro stečenu unutrašnju slobodu?

Napravite izbor, donesite odluku i hrabro krenite!
Ono što je sigurno je, da ako sami ne spasite svoju dušu u ovom kratkom vremenu dok smo ovde, na zemlji, potpuno je beskorisno da radite bilo šta drugo!

Želim vam mnogo sreće i ohrabrite se za život u Istini.

 

 

 

Autor: Marina Tarle

 

Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

1 Komentar

  1. Ingrid Simonović je rekao:

    Oduševila si me :)

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *