SRI HARI (Indija) Misterija Tantre / Nove Perspektive

sri-hari

Sri Hari (Hindu) je duhovno ime, koje podrazumeva više značenja. Može biti titularni prefix koji se piše kao Shri, a označava Boginju sreće Lakshmi, a Hari je ime Boga koji čisti srca i oslobađa druge od nevolje i bede, međutim, najdominantnije značenje je božanski ‘lopov’ koji svojom ljubavlju krade srca živih bića.

Centar Novih Perspektiva i Mikser House vas pozivaju da posetite veliki novogodišnji VI beogradski fest: Nove Perspektive u Mikseru! 

“Množimo sreću ~ deleći je!”

04-web-fest-nove-perspektive-dec-2016

Festival Nove Perspektive, sa velikim zadovoljstvom, uspešno i sa lakoćom sprovodi misiju, koja promoviše personalni i društveni razvoj u harmoniji sa prirodom.

Jedinstveni koncept koji nas ujedinjuje i spontano kreira evoluciju dobrih vibracija!

budenje-bozanstva3

 

Tantra, dodir sreće za buđenje unutršanjeg Božanstva!

Tantra se rađa iz apsolutnog obostranog povjerenja, a bezuslovna ljubav se dostiže kroz visoke stadijume prepuštanja lišeni svih motiva, interesa i uzroka.

Uz otvaranje i pravilno usmeravanje božanstvena energija se oslobađa sve dok ne postane čista, slobodna i potpuna.

Dodiru sreće se teško može odoleti ~ Dodir sreće potrebno je prihvatiti!

10626567_10152683124599002_4734968476651564410_n

Mir i sreća su simptomi osećaja blizine ‘Pravog sebe’. Onog sebe koji nema razlike od One tebe, tamo gde sam Ja Ti i Ti si Ja! Istina!

Na predavanju, imaćete priliku da čujete sve ono što ste hteli da znate a niste imali koga da pitate!!!

Ljudi imaju različite puteve, nekom je znanje dato da ga širi i deli direktno, nekom kroz podučavanje, a neki samim svojim uzdizanjem svesti kroz mnogo nivoa na kraju dostižu jasne uvide.

15181162_1254120794647882_1442428643876603329_nZa početak, potrebno je biti svestan svojih ličnih pozicija gde smo sa sobom u istini. Vezanost, ljubomora i strast u kojoj izgaramo, su prirodni aspekti koje svi nosimo u sebi i zahtevaju poštovanje i adekvatan tretman, da bi došlo do njihovog oslobađanja.

Potrebno je ne bežati od svojih trauma i kontaminiranih matrica i koncepata odnosa, a sve to bi morali svesno sa sobom iskreno uvideti. Suštinska tantrička uloga muškaraca je pre svega da probudi ‘Božicu’ u ženi. Jer Ona to je! ‘Božanstvo!’ Muškarac ima ulogu da inicira njeno božanstveno buđenje.

Kako? Predano, kroz posvećen pristup, svesno, energetski i uz redovnu praksu.

Tantra je uzvišeno iskustvo, duboka, intimna, zahtevna praksa, koja služi osvešćivanju oba partnera!

Tantra je sama po sebi izuzetno moćna, bez obzira na geografiju prostora.

13043608_174026966324554_735796271732099766_nNakon mnogo godina veoma sadržajnog iskustva, stečenog pre svega u Indiji, Sri Hari primećuje da su Srbija i Beograd, prostori sa (još uvek) velikim potencijalom humane energije.

Što kako kaže, može imati intenzivnije i veće efekte. Odnosno, potencijalno su moćnija obostrana buđenja koja su zasnovana na poverenju koje se uči, ali mora hrabro da se oslobađa strah i intenzivno primenjuje praksa.

Za muškarce je tantra malo zahtevniji proces,  jer se u svemu tome moraju razviti više od podrazumevanog, za razliku od žena koje su po prirodi gotovo već na cilju.

Ipak za sad, na ovim područjima ima mali broj tantrički razvijenih žena, ali inspirativno je to; što postoje žene sa prirodno predodređenim instinktom, za dostizanje više dimenzije i razvijenijih muškaraca koji sve to žele to da isprate…

Da li se prepoznajete među njima?  Više o temi na predavanju!

 

VI FEST NOVE PERSPEKTIVE / SRI HARI (Indija)
10/12/16 // Galerija / Predavanje / ‘Tantra ~ Dodir Sreće!’

est-nove-perspektive-program-decembar2016

 

 

 

 

IZDVAJAMO:

 Sri Hari će održati dvodnevnu radionicu: 17.12. 2016 i 18.12.2016

“Tantra, dodir sreće za buđenje Božanstva”.

FB EVENT LINK:

 BUĐENJE BOŽANSTVA DVODNEVNI TRENING

Namenjen je svim zainteresovanim polaznicima, koji žele da unaprede kvalitet intimnih prepuštanja, razviju poverenje i teže ka jedinstvu čistog dodira sreće.

40138_480507784001_6707758_nSri Hari prvi je put otišao u Indiju sa 23 godine. Još u detinjstvu, bio je privučen intuitivnim osećajem, izuzetno moćne nostalgije, koja je pripadala zreloj odrasloj osobi, sa snažnim prepoznavanjem da će se na tom mestu sa svojom dušom, ponovo spojiti.

Već tada tada je sa sigurnošću znao, da je Indija njegov put, duhovni izazov i život, sve drugo bila mu je sad već, poznata prošla sadašnjost.

Sadržajne dve decenije provodi u Indiji svestan da njegova duša, već iz života u život nije ni odlazila iz nje.

Ime Sri Hari stekao je inicijacijom u Švedskoj u svojoj 22 godini života, koju dodeljuje učitelj ili guru ili onaj koji vodi iz ‘tame u svetlost’.

Guru je osoba koja je imala Darshan (susret) sa istinom (Bogom) i koja je sposobna da prenosi znanje. Učitelj sa svog božanskog nivoa svesti daruje ključ (frekvencija u obliku mantre) koji povezuje učenika sa božanskom svešću. Praksa uključuje dodeljivanje duhovnog imena uz inicijaciju, koja podrazumeva ‘duhovno rođenje’ kojom učenik lakše razvija svoju svest, kao duhovna duša.

Sri Hari (Hindu) je duhovno ime, koje podrazumeva više značenja. Može biti titularni prefix koji se piše kao Shri, a označava Boginju sreće Lakshmi, a Hari je ime Boga koji čisti srca i oslobađa druge od nevolje i bede, međutim, najdominantnije značenje je božanski ‘lopov’ koji svojom ljubavlju krade srca živih bića.

Prvi učitelj od kog je sticao znanje, bio je Harikesh Swami. A nadogradnju učenja, dobija od učitelja Pran Krishne Das Babaji Maharaja, učitelja koji je živa personifikacija čiste duhovnosti, ljubavi i služenja svetu, a koji je životno aktivan, u svojoj 99 godini danonoćno je prisutan, sa jako malo sna i hrane.

12249847_1080552341955462_4140061161149386536_nSri Harijeva esencijalna praksa od početka je Bhakti yoga, koja ima moć i nosi slobodu. Ona je životni put ljubavi, kroz koju se uči da sve što radimo, mislimo i osećamo, činimo sa ljubavlju, implicirajući poruku, da ono što hrani ‘biljku ljubavi’ u našem srcu je poželjno i jedino istinito i prihatljivo.

Zanimljivo je da je na svom razvojnom duhovnom putu sretao veće i manje poznate gurue, derviše, monahe, šamane, veštice, tantrike, svece, ljude koji su obožavani kao avatari, egzaltirane ‘vantelesne’ duše i razna druga neobična bića, istinske umetnike kao i one koji su čista ogledala božanskog sjaja.

Jednu od najintenzivnijih promena desila mu se nakon dugog niza godina pretežno duhovnog istraživanja, na jednom izuzetno svetom mestu Pushkar, koje se nalazi u Rajsthanu u pustinjskom delu Indije.

Posvetio se tada tromesečnom postu, kroz koji je ‘primio poruku’, da je neophodna i realizacija, ne samo u duhovnim energijama i svetovima, već i realizacija u energijama ovozemaljskog postojanja, iako je sve zajedno povezano, potrebna je integracija sa iskustvom materijalnog sveta, da bi se nadograđivali ispravni uvidi i širilo znanje i učenje.

Sri Hari svoje duhovno iskustvo i praktično učenje primenjuje kroz različite praktične tehnike za razvoj i rast duhovnosti, a jedna od njih je i praksa tradicionalne linije Maha Sidha učenu od Premanananda Swamija, koju je proširio dalje sa učiteljem Hari Premom i ujedinio je autentična iskustva iz različitih pravaca u jedinstvenu praksu, koju prenosi kroz individualne sesije, predavanja, seminare i edukacije.

PRIJAVE ZA DVODNEVNI TRENING: 

Dobro došli!

Pridružite nam se:
Investicija za trening: 120e
Avans obavezan u iznosu od 50e
Join Us: Welcome!
Rezervacije i prijave:
Info@noveperspektive.com
+381 63 8630547

Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *