ŠAMANIZAM- Da li su to nevidljive i tajanstvene energije?

29261115_1631374633610053_3233129407652560896_n

Savršenstvo je naše izvorno stanje!

»Šamanizam nije religija, nije filozofija i nije medicinski sistem. Šamanizam znači biti povezan sa prirodom, nebom, vodom, svemirom …« kaže naš sagovornik Nagual Uchu. U šamanizmu niko nikada od vas neće zahtevati da u bilo šta slepo verujete. Zamoliće vas samo da sami iskusite stvari.

ŠAMANIZAM – drevna tradicija aktuelna je i u današnjem svetu!

 Šamanizam su, pošto je u pitanju nešto što je čoveku nevidljivo i često neshvatljivo, dugo pratile predrasude da je to nešto opasno, primitivno, i za naše društvo neprihvatljivo, čak i nedopušteno … Samo zato što se šamani ‘bave’ energijama, koje su nevidljive i tajanstvene.

 30624573_10156338888191683_435978788732403712_n

Nagual Uchu dolazi iz Južne Amerike i podučava drevne šamanske tehnike, koje je prilagodio savremenom čoveku.  Ceo život putuje i redovno boravi  kod Indijanaca u džungli gde unapređuje znanje, pošto je to, kao što kaže – never ending story (nikada završena priča).

Šamanizam je najstarija tradicija čovečanstva. Još uvek je živa i aktuelna svuda po svetu. Dolazi iz Južne Amerike i Afrike, takođe iz Evrope – poznati su pre svega sibirski i skandinavski šamanizam.

RADOST BORAVIŠTA

Uchu je došao u kontakt sa šamanizmom već u detinjstvu. Već je i njegova baka bila iscelitelj, ali je Uchu sistematičnije počeo da uči kad je imao 18 godina i došao u kontakt sa radovima Karlosa Kastaneda. Uchu je ‘nagual’ (šaman svih šamana koji poseduje posebnu energiju zato ga mogu prepoznati i drugi šamani). U Južnoj Americi se dugo sačuvao matrijarhat, zato ima među šamanima dosta žena.

Lečenje predstavlja samo jedan deo šamanizma. »Šaman često pita kad ste poslednji put igrali ili pevali …« U pitanju je takođe radost, što je jedna od bitnih namera života.

Šamani su obučeni da prepoznaju različite energije, mogu da razaznaju bolest, čak i pre nego što se ona pojavi na fizičkom nivou. Upotrebljavaju prirodne lekove – Uchu sam priprema antibiotike ili druge biljne lekove – biljke donosi pre svega iz Južne Amerike, delimično upotrebljava i biljke iz naše okoline. I kod biljaka ide pre svega za energijom i vibracijama koje poseduju biljke.

Šaman uvek traži uzrok bolesti – gde je i kad je počela, a ne simptome bolesti. Dodaje još da šaman veoma bolesnog čoveka leči tako da harmonizira njegove energije – harmonizacijom nestaju i sve bolesti.

cover-page

KRALJICE I KRALJEVI

Šamanizam vidi bolest kao posledicu neravnoteža energija.

Za to postoji više uzroka, pre svega  je razlog u tome da naš mozak neprekidno reaguje na brojne informacije.

Savremeni čovek se oslanja na znanje koji je stekao preko drugih ljudi, a ne na znanje koji je već u njemu samom. U tome je ključna razlika.

Um nam ne dozvoljava da vidimo suštinu, pošto jača isključivo ego i uništava harmoniju naših energija. »Svi smo kraljice i kraljevi. To smo zaboravili, pošto nam um stalno govori da to nije moguće …«

ZAUSTAVITI SVET

Nagual Uchu objašnjava da svet vidimo kroz različite naočare koje deluju kao filteri. Te naočare su naši sistemi ubeđenja. Deo njih proizlazi iz kolektivne svesti, deo iz iskustava, traumi, vaspitanja …

Sistemi ubeđenja su prepreke, koje nas opterećuju. Izraz ‘zaustaviti svet’ u šamanizmu opisuje vežbe i tehnike koje su formulisane posebno za eliminaciju tih sistema ubeđenja kako bismo bili sve to, što u stvari jesmo – savršeni.

Savršenstvo je naše izvorno stanje. Kako bismo se vratili u kompletnost potrebna su nam tišina i praznina, što nije lako postići.

Iskusni šamani mogu pojedinca da dovedu u ovo stanje, koje omogućava ponovnu harmonizaciju energija.

Nagual Uchu naglašava; da ljudi moraju preuzeti odgovornost za svoj život – mnogo toga mogu sami uraditi za sebe.

PUTOVANJE, DUGAČKO 30 CM

Jedna od prepreka je takođe nesposobnost biti u sadašnjem trenutku.

»Čovek gubi mnogo energije kad se bavi prošlošću ili budućnošću.

Ispravnu snagu možemo dobiti samo iz sadašnjosti,  ne iz prošlosti koja više ne postoji, takođe ne iz budućnosti, koja se jo nije desila«.

Dodaje da je strah najdestruktivnija emocija i naš najveći neprijatelj, vezan je pre svega za budućnost.

Strah nas sprečava da se opustimo u sadašnjem trenutku i uživamo sada i ovde, da jednostavno budemo, tako možemo da se punimo energijom za napred.

Takođe je bitno i srce – Uchu kaže da je potrebno uspostaviti most od glave do srca i onda integralno koristiti oba – ne samo um, i ne samo srce, nego i srce i um povezano.

»Naše ključno i najbitnije duhovno putovanje je dugačko samo 30 cm – od glave do srca.«

17833935_10154665050613925_5183964560897547293_o

ŽIVOT KAO SOLITER

Život upoređuje visokim soliterima, i to što čovek dostigne je skroz na vrhu. U soliter možemo da ulazimo kroz različita vrata (šamanizam su samo jedna od njih), možemo da se izgubimo, penjemo liftom kako bismo došli na cilj.

Da li je cilj ljubav?

Uchu kaže da je ljubav najbitnija, a iznad nje ima još nešto – poverenje.

»Poverenje je viši oblik ljubavi. Kada volimo, i dalje može biti prisutan strah, kada imamo poverenje – prostora za strah, više nema.«

Kod šamanizma je u pitanju život sam – svestan, pun i odgovoran život, zato šamanizam ima moć da promeni stanje svesti i odnos prema samom sebi i svemu ostalom živom – sve do univerzuma, jer smo mi jedno sa svim.

Centar Novih Perspektiva Vas sa radošću poziva na jedinstveni dvodnevni seminar:

„Mi smo oni na koje smo čekali – Proces uzdizanja svesti na Zemlji“

Nagual Uchu je pripremio dvodnevni seminar o procesu „buđenja“ (buđenje svesti), fazama koje ćete iskusiti na tom putu, kako postati deo ovog neverovatnog procesa, kako proširiti svest i probuditi svoj istinski potencijal.

On će predstaviti učesnicima praktične vežbe koje mogu primenjivati u svakodnevnom životu.

Teme na seminaru:

– Šta je „promena“ koja se trenutno odvija
– Hopi proročanstvo i druga proročanstva koja govore o ovom procesu
– Kakve promene i prilike to donosi
– Kako postati deo „promene“
– Faze buđenja koje možete iskusiti
– Kako uzdići svoju vibraciju i svesnost
– Proces postajanja „istinskog ja – onog koje si suđen da budeš“
– Važnost emotivnih tela
– Praktične vežbe u svakodnevnom životu za brže i lakše „uzdizanje“
– Praktične vežbe za otkrivanje sopstvene moći
– Kako vežbati snagu svog istinskog bića
– Pitanja i odgovori

Nagual Uchu ne prati striktno određen program. On vidi i očitava energiju grupe i pojedinaca i prilagođava program za najbolji učinak u datoj grupi.

*********Obezbeđen je prevod sa engleskog na srpski.

Saznajte više o Uchuu:
http://nagual-uchu.com/blog/

Facebook:
Nagual Uchu – Modern Shamanism

Kontakt, informacije & rezervacije:

Učešće za dvodnevni seminar: 120e
Avans: 50e
info@noveperspektive.com
+381638630547

Dobrodošli!

Vaš CNP tim

Podeli sa prijateljima:

Povezani Tekstovi

Ostavite komentar

Ime *

Email *

Website

Tvoj komentar *